01/10/2024

Finn Haulrich fejrer 40 år i BEC

I dag fejrer Finn Haulrich 40-års jubilæum hos BEC Financial Technologies.

“Det er mærkeligt, at det allerede er 40 år, det er gået meget hurtigt. Jeg har været meget rundt i BEC.”

For Finn betyder det at arbejde som Cobol-udvikler i mere end 10 forskellige teams samt bidrage til at øge kollegers viden ved at arbejde i Kompetencecenteret. Nu arbejder Finn i Core Banking i teamet Account & Interest. “Jeg har været i virksomheden i 40 år, men jeg er den nyeste i mit team, og jeg finder det stadig meget udfordrende og spændende at arbejde på vores komplekse systemløsninger,” fortæller Finn.

Præstationer

Finn husker udviklingen af Totalkredit-systemet fra 1989 i et team, der endte med mere end 50 udviklere, som et højdepunkt i sin karriere. Det var her Finn tog rollen som medarkitekt og udvikler fra systemets begyndelse. Udover dette højdepunkt forklarer Finn, at arbejdet på BoligXperten (en kundeundersøgelsesapplikation, der rådgav bankkunder ved boligkøb) også var særligt mindeværdigt.
“At være en del af mange løsninger og opgaver har været meget givende i min BEC-karriere. Især når det færdige produkt bruges af mange og hjælper mange, er det tilfredsstillende og givende for mig at være med på projekter som disse,” forklarer Finn.

I sine 40 år i BEC har Finn ikke kun arbejdet for at hjælpe banker og deres kunder. Han har også hjulpet med at udvikle BEC. “Arbejdet i Kompetencecenteret var en fantastisk oplevelse, fordi jeg mødte mange mennesker, netværkede meget og udviklede meget. Og den tid, jeg tilbragte i Platform & Architecture-området i teamet Continuous Security, var meget givende og inspirerende. Jeg fik en meget bedre forståelse af virksomhedens basissystemer ved at gøre det,” fortæller han.

Vidensdeling

Finns hovedkompetence er i Mainframe, men han koder også i Java fra tid til anden. Når det er nødvendigt at blive uddannet i nye værktøjer, dykker Finn ned i det. “Jeg vil gøre jobbet så godt, jeg kan,” forklarer han, og uddyber, at den bedste måde at lære på er at undervise andre i færdigheden. Derfor har han undervist kandidater i, hvordan man bliver udvikler i BEC og delt sin viden med kolleger.

“Selvom du ikke ved noget 100%, så hold nogle vidensdelingssessioner og vær ikke genert. Det kan handle om en løsning, du lige har lavet, men at forklare det udvikler dig som person og udvikler. Jeg opfordrer alle til at gøre det. At lære ved at undervise har været meget nyttigt for mig,” rådgiver Finn.

Hjælper samfundet

Finn har været gift i 29 år og har tre voksne børn. I sin fritid arbejder han frivilligt lokalt – han hjælper i bestyrelsen for en gymnastikforening og som lokal fodboldtræner.

Håb for fremtiden

Finn reflekterer over, at i de tidligere dage var socialisering, hjælpsomhed og tætte relationer meget en del af BEC’s kultur. Han håber, at dette vil fortsætte ind i virksomhedens fremtid: “Vi har fantastiske kolleger – det er det, der gør det til et fantastisk sted at arbejde. Vi er en meget større virksomhed end da jeg først startede og jeg håber, at BEC vil bevare den gode ånd.”

logo